KARAKÖY POĞAÇASI


MERHABALAR
NASILSINIZ?
İŞTE YENİBİR DENEME KARAKÖY POĞAÇASI İLE KARŞINIZDAYIM 




Hamuru için:
  • 2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (5 su bardağı)
İç harcı:
  • Peynir
  • Maydanoz
Üzeri için:
  • Susam



-Yarım su bardağı ılık suyun içine şeker ve mayayı koyup karıştırın,
-Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın içine sıvıyağ, yoğurt, tuz, yumurta ve ılık suda erittiğiniz mayayı koyup kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.(hamur sert olmasın)
- hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizle açıp içine peynirli harç koyarak poğaça şekli verin.
- Tepsiyi yağlayın veya yağlı kâğıt serin poğaçaları tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın, üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
-tepsileri mayalanması için sıcak bir ortamda(güneş alan bir yer olabilir) poğaçalar  iki misline ulaşana kadar en az 1-1,5 saat bekletin. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin.
Not: yumurta ve yoğurt oda sıcaklığında olsun.

bircanın renkli dünyası

Merve Erden

6 yorum:

  1. ellerine sağlık canım...
    banada düşer mi ordan 2 tane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İSTERSEN SANA BİR TEPSİ KARGO YAPABİLİRİM NE DEMEK SEN İSTE YETERKİ!!! :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık ... İadeyi ziyarete geldim bundan sonra buralardayım :)) sevigiler

    YanıtlaSil
  3. Cok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil

her yorum bi gülümseme *-*