KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI ****


 
 
MERHABALAR
İYİ AKŞAMLAR
İLKEZ YAPTIGIM VE COK BEGENDİM BİR TATLI PAYLAŞMAK İSTEDİM SİZİNLE

KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLİSİ HAFİF KOLAY VE LEZZETLİ DAHA NE OLSUN Kİ.
BİZİMDE TAM İSTEDİĞİMİZ BU DEĞİLMİ?

 
MALZEMELER
KÜÇÜK KARE TEPSİ İÇİN

BİR PAKET MUHALLEBİ
300 GRAM YAŞ KADAYIF
3.5 SU BARDAGI SÜT
BİR BARDAK ŞEKER
3 KASIK TEREYAGI
BİR AVUC CEVİZ

ÖNCELİKLE YAŞ KADAYI İNCE İNCE DOGRUYORSUNUZ
VE SONRA TEREYAĞ  VE ŞEKER İLE  20 DAKİKAYA YAKIN KAVURUP SON İKİ DAKKA CEVİZLERİ EKLİYORSUNUZ.
(RENGİ DÖNENE KADAR )
SOGUMASI İÇİN BEKLERTİYORSUNUZ

MUHALLEBİYİ PİŞİRİP ONUDA SOGUMASI İÇİN BEKLERTİYORSUNUZ
İKİSİNİNDE SOĞUK OLMASI ŞART YOKSA KADAYIF YUMUŞAR VE KITIR KITIR OLMAZ .
SOGUYAN KADAYIFIN YARISINI TEPSİNİN ALTINA SERİYORSUNUZ BOSLUK KALMAYCAK ŞEKİLDE
SONRA SOGUYAN MUHALLEBIYIDE ALDAKI KADAYIFIN OYNATMAYACK SEKILDE
DÖKÜYORUZ VE SALLIYORUZKI YAYILSIN.
KALAN KADAYIFI MUHALLEBININ USTUNE ACIK YER KALMAYACK SEKILDE DÖKÜYORUZ
İŞTE BUKADAR
DOLAPTA 3-4 SAAT DİNLENDİRMEMİZ ŞART !!!

AFİYET OLSUN

A

bircanın renkli dünyası

Merve Erden

4 yorum:

  1. mrb elinize sağlık bu tatlıyı hep görüyorum ve yapmak istiyorum bir gün deniycem inş:)pratik tarifler tam benlik sevgiler esraningezegeni.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. çok severim bu tatlıyı

    YanıtlaSil

her yorum bi gülümseme *-*