***PASTANE POĞAÇASI TARİFİ ***


tekrar merhaba pastanın yanına birde tuzlu bir şey olsun dedim ve pastane poğaçası yaptım .
ilk kez denediğim bu tarif tamda amacına uygun oldu ...
pastane fırın gibi yerlerden aldığımız yumuşacık poğaça tadı var


MALZEMELER

  • 1 paket oda ısısında margarin (250g)
  • 1 pk yaş maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(bir sarı üstüne)
  • 2 çorba kaşığı şeker(şekerli tadı severseniz 2 çorba kaşığı daha ilave edin)
  • Un (yaklaşık 5,5 su bardağı)
İçi için;
  • Peynir  . patates . zeytin (isteğe bağlı )
HAZIRLANIŞI
Ilık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın.Bir kaba margarin,tuz,sıvıyağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyin.Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın.Ceviz büyüklüğünde hamur yapın ve içine peyniri koyun.Yağlanmış tepsiye dizin.
30 dakika tepside mayalanmasını bekleyip
Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.
20 dakika yeterli olacaktır
afiyet olsun

bircanın renkli dünyası

Merve Erden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

her yorum bi gülümseme *-*