*** DENİZ BÖRÜLCESİ ***

merhabalar

bir egeli İzmirli  olarak her türlü bitkiyi salata şeklinde , haşlayarak ve ya kavurarak severek tüketiriz .

denize çokyakın bir yerde yaşadığımız için pazar da rahatlıkla ve uygun fiyatlı deniz börülcesi bulabiliyoruz
 zeytinyağlı ,sarımsaklı ve limonlu tüketiyoruz

zaten içerisinde bol tuz barındıran börülceye kesinlikle ekstra tuz atmıyoruz .


bende faydalarını araştırdım ve belki okumak istersiniz diye  aşağıya yazacağım.

Deniz Börülcesi Yararları (Faydaları) 
  • Deniz Börülcesi denizdeki bütün mineralleri kendi bünyesi içinde barındırması sebebiyle çok yararlıdır. İçerisindeki mineraller ise, Sodyum, potasyum, magnezyum, iyot, kükürt, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, magnezyum ve de bakır.
  • İyot eksikliği sebebiyle Guatr rahatsızlığı olan kişilere, İyotça zengin topraklarda yetişen Deniz Börülcesi çok faydalıdır.
  • idrar söktürme açısından da faydalı olan Deniz Börülcesi bununla birlikte antioksidan olmaktadır.
  • Vücudunuza güç ve de zinde kalma gücü veren Deniz Börülcesi’ nin besin değerleri çok fazladır.

Deniz Börülcesinin Zararları
Deniz Börülcesi’ nin içerisinde tuz olmasından dolayı tansiyonu yüksek olan kişilerin dikkatli tüketmesi gereken bir besindir.

eğer bu bitkiyi görüp ne olduğu hakkında fikriniz yoksa yaz aylarında salata olarak vazgeçilmez bir lezzet olacak şans verin derim :)



sevgiler bircandan

bircanın renkli dünyası

Merve Erden

1 yorum:

  1. Merhaba,
    Ben Juan Diego, yaşam süresi fırsat kredi veren özel bir kredi borç veren duyuyorum. acilen borçlarını ödemek ya da işinizi geliştirmek için bir kredi ihtiyacı bir kredi gerekiyor mu? Sen Bankalar ve diğer mali kurumlar tarafından reddedilmiş? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek gerekiyor? Daha fazla bilgi için arayan tüm mali sorunları geçmişte yapmak için buradayız çünkü. Biz kötü bir kredi var ya da para ihtiyacı% 2 oranında iş yatırım, faturaları ödemek için mali yardım ihtiyacı olan bireyler, para kazandırıyor. Biz güvenilir ve yararlanıcı yardımda ve kredi sunmak için istekli olacağını sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istiyorum. Yani e-posta ile bize bugün: (diegosaintloans@outlook.com)

    YanıtlaSil

her yorum bi gülümseme *-*