HINDISTAN CEVIZLI KURABIYE TARIFI

Malzemeler
  • 1 paket margarin ya da tereyağı (250g)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı)
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 2 adet yumurta
Hazırlanışı
Margarin, vanilya, pudra şekeri, bir yumurtanın tamamı, ikinci yumurtanın akını ayırarak sarısını kabartma tozuyla karıştırın. Sonra içine dört kaşık Hindistan cevizi ve un ilave ederek yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yuvarladıktan sonra önce ayırdığınız yumurta akına sonra da kalan Hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra servis yapınız. Afiyet olsun


bircanın renkli dünyası

Merve Erden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

her yorum bi gülümseme *-*